قابلیت های جنیان و شیاطین

۴-تصرف در عواطف

این مورد در آیه ۱۰۲ سوره بقره آمده است. در این آیه به اوضاع قوم بنی اسرائیل پس از فوت حضرت سلیمان (ع) اشاره شده است. در این آیه آمده که برخی از یهودیان منحرف ادعا کردند که قدرت و سلطنت سلیمان نبی (ع) بواسطه سحر و جادو بوده است، و این شیاطین بودند که این قدرت را به وی اعطا کرده بودند.

به همین خاطر خداوند دو فرشته به نام های هاروت و ماروت را به سمت برخی از خواص بنی اسرائیل فرستاد، تا رمز و راز جادوگران را به آن ها آموزش داده تا بتوانند سِحر ساحران را ابطال و مدعیان دروغگو را به مردم معرفی نمایند. منتهی برخی از همین افراد از این آموزش ها سوء استفاده کرده و یکی از کارهایی که انجام می دادند، ایجاد اختلاف بین زن و شوهر بوده است.

وَاتَّبَعُوا مَا تَتْلُو الشَّیَاطِینُ عَلَى مُلْکِ سُلَیْمَانَ وَمَا کَفَرَ‌ سُلَیْمَانُ وَلَـکِنَّ الشَّیَاطِینَ کَفَرُ‌وا یُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ‌ وَمَا أُنزِلَ عَلَى الْمَلَکَیْنِ بِبَابِلَ هَارُ‌وتَ وَمَارُ‌وتَ وَمَا یُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّى یَقُولَا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَهٌ فَلَا تَکْفُرْ‌ فَیَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا یُفَرِّ‌قُونَ بِهِ بَیْنَ الْمَرْ‌ءِ وَزَوْجِهِ وَمَا هُم بِضَارِّ‌ینَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّـهِ وَیَتَعَلَّمُونَ مَا یَضُرُّ‌هُمْ وَلَا یَنفَعُهُمْ  وَلَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَرَ‌اهُ مَا لَهُ فِی الْآخِرَ‌هِ مِنْ خَلَاقٍ وَلَبِئْسَ مَا شَرَ‌وْا بِهِ أَنفُسَهُمْ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ ﴿١٠٢﴾

 

و [یهودیان] از آنچه شیاطین در زمان پادشاهی سلیمان [از علم سحر بر مردم می خواندند] پیروی کردند. و [سلیمان دست به سحر نیالود تا کافر شود، بنابراین] سلیمان کافر نشد، ولی شیاطین که به مردم سحر می آموختند، کافر شدند. و [نیز یهودیان] از آنچه بر دو فرشته هاروت و ماروت در شهر بابل نازل شد [پیروی کردند]، و حال آنکه آن دو فرشته به هیچ کس نمی آموختند مگر آنکه می گفتند: ما فقط مایه آزمایشیم [و علم سحر را برای مبارزه با ساحران و باطل کردن سحرشان به تو تعلیم می دهیم]، پس [با به کار گرفتن آن در مواردی که ممنوع و حرام است] کافر مشو. اما آنان از آن دو فرشته مطالبی [از سحر] می آموختند که با آن میان مرد و همسرش جدایی می انداختند؛ در حالی که آنان به وسیله آن سحر جز به اذن خدا قدرت آسیب رساندن به کسی را نداشتند؛ و همواره چیزی را می آموختند که به آنان آسیب می رسانید و سودی نمی بخشید؛ و یقیناً [یهود] می دانستند که هر کس خریدار سحر باشد، در آخرت هیچ بهره ای ندارد. و همانا بدچیزی است آنچه خود را به آن فروختند اگر معرفت می داشتند. (۱۰۲)

علاوه بر آیه مذکور در روایات متعددی نیز به القاء خشم و عصبانیت و تندخویی از جانب شیاطین بر انسان اشاره شده است.

دکمه بازگشت به بالا